Ολοκληρώνεται η επιχειρηματολογία συνηγόρων Τραμπ

Ολοκληρώνεται η επιχειρηματολογία συνηγόρων Τραμπ


Οι Ρεπουμπλικάνοι πολιτικοί σύμμαχοι του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ δέχθηκαν ισχυρές πιέσεις κατά την χθεσινή ημέρα στην Γερουσία, προκειμένου να επιτρέψουν την κατάθεση μαρτύρων στην δίκη για την παραπομπή του Αμερικανού προέδρου.

Από την άλλη μεριά, η υπεράσπισή του αγνόησε σε μεγάλο βαθμό τις αποκαλύψεις από τον πρώην Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Τζον Μπόλτον.

Ο Μπόλτον αποτέλεσε το πρόσωπο του ενδιαφέροντος στην χθεσινή δεύτερη ημέρα ανάπτυξης των επιχειρημάτων υπεράσπισης του προέδρου Τραμπ, μέσω των όσων περιγράφει σε ένα βιβλίο του, το οποίο δεν έχει ακόμη εκδοθεί.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “The New York Times” στο βιβλίο αυτό, περιγράφονται αποκαλύψεις, οι οποίες αναδεικνύουν τον πυρήνα της κατηγορίας κατάχρησης εξουσίας που έχει απαγγελθεί από την Βουλή των Αντιπροσώπων σε βάρος του προέδρου Τραμπ.

Ο Μπόλτον γράφει στο βιβλίο του, πως ο Τραμπ του είπε πως ήθελε να παγώσει την αμυντική βοήθεια οικονομικού ύψους 391 εκατομμυρίων δολαρίων προς την Ουκρανία, μέχρι το Κίεβο να βοηθήσει στις έρευνες για τους Δημοκρατικούς, συμπεριλαμβανομένου του Τζο Μπάιντεν και του γιου του Χάντερ, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Οι δικηγόροι υπεράσπισης του Τραμπ δήλωσαν μετά από επτά ώρες ανάπτυξης της νομικής επιχειρηματολογίας τους, ότι θα ολοκληρώσουν σήμερα την παρουσίαση των βασικών σημείων νομικής υπεράσπισης του Αμερικανού προέδρου.

Ο Ρεπουμπλικάνος Γερουσιαστής Μιτ Ρόμνεϊ, ένας μετριοπαθής γερουσιαστής που έχει ασκήσει αρκετές φορές κριτική στον πρόεδρο Τραμπ, δήλωσε πως υπάρχει πιθανότητα τουλάχιστον τέσσερις Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές να υποστηρίξουν την κλήτευση του Μπόλτον προκειμένου να καταθέσει στην δίκη.

Αν η εκτίμηση του Ρόμνεϊ επαληθευτεί, τότε, οι Δημοκρατικοί θα έχουν την αριθμητική πλειοψηφία για να καλέσουν προς κατάθεση τον Μπόλτον ενώπιον της Γερουσίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕSource link

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.