5 Βασικά χαρακτηριστικά του Web Hosting

5 Βασικά χαρακτηριστικά του Web Hosting

5 Βασικά χαρακτηριστικά του Web Hosting

Η αναζήτηση μιας λύσης web hosting είναι μια επιτακτική απόφαση. Η προσπάθεια να προσδιορίσετε έναν αξιόπιστο οικοδεσπότη Ιστού μπορεί να είναι μια αποθαρρυντική εργασία, ειδικά με τόσους πολλούς παρόχους υπηρεσιών και επιλογές που είναι διαθέσιμες σήμερα.

Ελέγξτε τα χαρακτηριστικά και τις υποσχέσεις που δίνουν, καθώς η εργασία μπορεί να είναι πολύ πιο δύσκολη.

Αλλά δεν χρειάζεται να είναι. Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικά από τα πιο κοινά χαρακτηριστικά που πρέπει να προσφέρει ένας καλός πάροχος web hosting όπως είναι η MyIP:

1. Χώρος στο δίσκο και εύρος ζώνης

Ο χώρος στο δίσκο αναφέρεται στην ποσότητα του χώρου αποθήκευσης που σας έχει εκχωρηθεί από τον πάροχο web hosting.

Αυτός ο χώρος θα χρησιμοποιηθεί για την αποθήκευση των αρχείων του ιστότοπού σας, συμπεριλαμβανομένων των αρχείων κειμένου, εικόνων, ήχου κ.λ.π. που χρησιμοποιείτε για τον ιστότοπό σας.

  • Το εύρος ζώνης αναφέρεται στο ποσό της επισκεψιμότητας που επιτρέπεται να έχει πρόσβαση και να εξέρχεται από τον ιστότοπό σας.
  • Πρόσβαση σημαίνει κάθε φορά που ένας επισκέπτης πληκτρολογεί το όνομα του ιστότοπού σας στο πρόγραμμα περιήγησής του.
  • Αποχώρηση σημαίνει κάθε φορά που ένας επισκέπτης λαμβάνει κάτι από τον ιστότοπό σας, είτε αυτό είναι η προβολή μιας φωτογραφίας, η ακρόαση ενός κλιπ ήχου ή η λήψη ενός αρχείου.

Για παράδειγμα, εάν ο ιστότοπός σας έχει πολλά γραφικά (π.χ. φωτογραφίες), τότε θα χρειαστείτε μεγαλύτερο χώρο αποθήκευσης και μεγαλύτερο εύρος ζώνης.

2. Δημιουργός ιστότοπου και FTP

Εάν αυτός είναι ο πρώτος σας ιστότοπος και έχετε περιορισμένη ή καθόλου εμπειρία δημιουργίας σεναρίων, τότε αναζητήστε έναν πάροχο web hosting που προσφέρει μια δωρεάν εφαρμογή δημιουργίας ιστότοπου όπου μπορείτε να δημιουργήσετε τον ιστότοπό σας απλώς επιλέγοντας ένα πρότυπο και προσθέτοντας το δικό σας κείμενο και εικόνες.

Το FTP σημαίνει Πρωτόκολλο μεταφοράς αρχείων. Είναι το πρωτόκολλο για τη μεταφορά των αρχείων του ιστότοπού σας από τον υπολογιστή σας στον δωρεάν διακομιστή φιλοξενίας Ιστού ή το αντίστροφο.

Αυτό σας επιτρέπει να ανεβάσετε τα τελικά αρχεία του ιστότοπού σας (συμπεριλαμβανομένων εικόνων και άλλων αρχείων πολυμέσων) από τον υπολογιστή σας στον διακομιστή του παρόχου υπηρεσιών σας.

Σας επιτρέπει επίσης να κάνετε λήψη των αρχείων σας από τον διακομιστή web hosting στον υπολογιστή σας. Ένας καλός πάροχος web hosting θα πρέπει να προσφέρει απεριόριστη πρόσβαση FTP 24/7.

3. Email – ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Ναι, ο πάροχος web hosting θα πρέπει να σας παρέχει υπηρεσίες email – ώστε να μπορείτε να ρυθμίσετε λογαριασμούς email @yourdomain.com.

Εκτός από μια διεπαφή webmail (για να μπορείτε να συνδεθείτε και να διαχειριστείτε τα email σας χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα περιήγησής σας στον ιστό), η υπηρεσία email θα πρέπει επίσης να περιλαμβάνει πρόσβαση POP3 και SMTP, ώστε να μπορείτε να ρυθμίζετε και να έχετε πρόσβαση στα email σας @yourdomain.com χρησιμοποιώντας τις φορητές συσκευές σας.

4. Υποστήριξη και Χρόνος λειτουργίας

Θα πρέπει πάντα να επιλέγετε μια υπηρεσία web hosting με δωρεάν, αξιόπιστη τηλεφωνική και email υποστήριξη.

Αν και κανένας οικοδεσπότης δεν μπορεί να προσφέρει 100% εγγυημένο χρόνο λειτουργίας (σκεφτείτε τα προβλήματα εκτός ελέγχου, π.χ. διακοπές ρεύματος στην πόλη), θα πρέπει να παρέχουν μέτρα “για κάθε περίπτωση” για τον περιορισμό του χρόνου διακοπής λειτουργίας ιστότοπου και email στο ελάχιστο.

Αυτά τα μέτρα μπορεί να περιλαμβάνουν παρακολούθηση διακομιστή και δικτύου 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, πλεονάζουσες διαμορφώσεις υλικού και δικτύου και εφεδρικό τροφοδοτικό επιτόπου.

Αν και μπορεί να μην καταλαβαίνετε πλήρως τις τεχνικές λεπτομέρειες αυτών, κοιτάξτε να δείτε εάν ο πάροχος web hosting σας τα έχει καταχωρήσει κάπου στον ιστότοπό του. Αν όχι, ρωτήστε τους για αυτό.

5. Τιμολόγηση

Αν ψάχνετε για έναν πάροχο web hosting, τότε θα πρέπει να περιμένετε να πληρώσετε απολύτως τίποτα για όλες τις βασικές λειτουργίες που αναφέρονται παραπάνω.

Δεν χρειάζεται να συμβιβάζεστε την τιμολόγηση με διαφημίσεις banner. Οποιοσδήποτε πάροχος φιλοξενίας ιστοσελίδων που επιβάλλει τις διαφημίσεις στον ιστότοπό σας είναι ένα μεγάλο όχι.

Δείτε περισσότερα για web hosting:

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.