5-τροποι-απόφραξης-νεροχυτη-μπανιου

5 τρόποι απόφραξης του νεροχύτη μπάνιου

Οι νεροχύτες μπάνιου φράζουν πιο εύκολα, καθώς τα μαλλιά, τα υπολείμματα σαπουνιού, η οδοντόκρεμα και άλλα στοιχεία περιποίησης μπορούν να δημιουργήσουν φράξιμο. Αλλά πριν καλέσετε έναν τεχνικό από Αποφράξεις Αντωνίου, υπάρχουν πολλοί εναλλακτικοί τρόποι απόφραξης που είναι πολύ εύκολοι και, πάνω απ ‘όλα, οικονομικοί.

Οι 5 τρόποι απόφραξης του νεροχύτη μπάνιου

Παρόλο που επικεντρωνόμαστε σε νεροχύτες μπάνιου, πολλές από αυτές τις μεθόδους απόφραξης μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε άλλους αγωγούς. Οι ακόλουθες τεχνικές είναι δοκιμασμένες και αληθινές και καμία από αυτές δεν περιλαμβάνει σκληρά, τοξικά στοιχεία.

1. Μαγειρική σόδα και ξίδι

Αυτή είναι μια αρχαία πρακτική απόφραξης αποχετεύσεων που έχει επιβεβαιωθεί ότι είναι πολύ αποτελεσματική στους νεροχύτες μπάνιου. Απλά αναμείξτε 1/3 φλιτζάνι μαγειρική σόδα με 1/3 φλιτζάνι ξύδι σε ένα φλιτζάνι μέτρησης.

Αυτό το μείγμα θα αρχίσει να φουσκώνει γρήγορα και θα πρέπει να απορρίπτεται αμέσως στην αποχέτευση. Η αφρώδης δράση είναι αυτό που βοηθά στην εξάλειψη των μαλλιών και της βρωμιάς τόσο αποτελεσματικά. Αφήστε το να καθίσει για περίπου μία ώρα και στη συνέχεια ξεπλύνετε με ζεστό νερό.

2. Μαγειρική σόδα και αλάτι

Ένας άλλος αποτελεσματικός συνδυασμός είναι η μαγειρική σόδα και το αλάτι. Ανακατέψτε 1/2 φλιτζάνι καθένα και ρίξτε το μείγμα στην αποχέτευση.

Περιμένετε περίπου δεκαπέντε λεπτά και στη συνέχεια ρίξτε βραστό νερό κάτω από την αποχέτευση. Και τα τρία συστατικά δημιουργούν μια αρκετά επιθετική χημική αντίδραση και μπορούν να ξεμπλοκάρουν μερικές από τις πιο δύσκολες στάσεις του νεροχύτη μπάνιου.

3. Βραστό νερό

Αυτό λειτουργεί εκπληκτικά καλά με ορισμένα μπλοκαρίσματα μπάνιου – ειδικά όταν η βασική αιτία είναι το σαπούνι. Το βραστό νερό είναι πιο αποτελεσματικό όταν υπάρχει αργή αποστράγγιση και δεν υπάρχει ήδη νερό στο νεροχύτη. Γεμίστε έναν βραστήρα ή μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό και αφήστε το να βράσει. Ρίξτε το νερό στην αποχέτευση σε τρία ή τέσσερα διαφορετικά στάδια. Εάν αυτή η μέθοδος θα λειτουργήσει, τα αποτελέσματα θα πρέπει να είναι αρκετά γρήγορα.

4. Υγρό και ξηρό κενό

Το υγρό και στεγνό κενό του καταστήματος είναι μια ιδανική συσκευή για να βοηθήσει με ιδιαίτερα επίμονα τσόκαρα. Ίσως χρειαστεί να δημιουργήσετε μια στεγανοποίηση για τον εύκαμπτο σωλήνα για αποτελεσματική αναρρόφηση του μπλοκαρίσματος (όπως το πάνω μέρος μιας πλαστικής φιάλης σόδας ή μιας κεφαλής εμβόλου). Ρυθμίστε το κενό σας στην υψηλότερη ρύθμιση υγρών και αφήστε το κατάστημα να κάνει τα υπόλοιπα. Η ισχυρή αναρρόφηση είναι συνήθως αρκετά ισχυρή για να αποκολλήσει ό, τι φράζει τα υδραυλικά – Αποφράξεις Αντωνίου Αθήνα.

5. Κρεμάστρα καλωδίων

Αυτή η μέθοδος αποθηκεύεται για τελευταία επειδή είναι η πιο εμπλεκόμενη. Εάν μπορείτε να αποφράξετε την αποστράγγιση χρησιμοποιώντας μία από τις παραπάνω μεθόδους, μπορείτε να αποφύγετε αυτό το έργο. Εάν όχι, η χρήση συρμάτινης κρεμάστρας θα πρέπει να καθαρίσει τα πιο επίμονα υπολείμματα.

Υλικά

  • κρεμάστρα
  • πένσα (για να λυγίσει το σύρμα)
  • λαστιχένια γάντια
  • δοχείο για να πιάνει περίσσεια νερού.

Απενεργοποιήστε το νερό, καθαρίστε τα πάντα κάτω από το νεροχύτη, τοποθετήστε έναν κάδο για περίσσεια νερού και κλείστε εντελώς το πώμα.

1ο βήμα

Το επόμενο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να αφαιρέσετε το πώμα στον νεροχύτη του μπάνιου. Για να το κάνετε αυτό, κατεβείτε κάτω από το νεροχύτη και ελευθερώστε το πώμα πιέζοντας το κλιπ ελατηρίου για να αφαιρέσετε τη ράβδο περιστροφής από το λουρί clevis. Μόλις η περιστροφική ράβδος αφαιρεθεί από τον ιμάντα clevis, το πώμα πρέπει να σκάσει επάνω και έξω από το νεροχύτη σας.

Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να το καθαρίσετε. Οπότε βεβαιωθείτε ότι έχετε τα λαστιχένια γάντια σας. Με το πώμα χαλαρό, μπορείτε να το τραβήξετε από την αποχέτευση του νεροχύτη. Εδώ πρέπει να καθαρίσετε το μηχανισμό πώματος από όλες τις ακαθαρσίες, τα μαλλιά και τα συντρίμμια. ΜΗΝ ενεργοποιήσετε το νεροχύτη του μπάνιου σας για να το κάνετε αυτό! Εάν χρειάζεστε νερό, χρησιμοποιήστε διαφορετικό νεροχύτη για να καθαρίσετε το πώμα. Η λεύκανση και το τρίψιμο του θα βοηθήσουν.

2ο βήμα

Αφού καθαρίσετε τον μηχανισμό διακοπής, θα θελήσετε να πιάσετε τη συρμάτινη κρεμάστρα σας και να την λυγίσετε σε σχήμα που θα σας βοηθήσει να αγκιστρώσετε μάζες μαλλιών και σαπουνιού. Σκεφτείτε το σχήμα μιας στριφτής βίδας ή ένα αγκίστρι ψαρέματος. Μόλις έχετε το σωστό σχήμα, βάλτε το άγκιστρο στην αποχέτευση και μόλις αισθανθείτε κάποιο φράξιμο, αρχίστε να στρίβετε και να μετακινείτε την κρεμάστρα για να πιάσετε όσο το δυνατόν περισσότερες μάζες.

3ο βήμα

Προσπαθήστε να αφαιρέσετε όσο περισσότερες μάζες μπορείτε με την κρεμάστρα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια παλιά οδοντόβουρτσα για να καθαρίσετε τις εσωτερικές πλευρές του σωλήνα. Μερικές τρίχες και μάζες μπορεί επίσης να μπορούν να τραβηχτούν έξω από το άνοιγμα όπου αφαιρέθηκε η περιστρεφόμενη ράβδος.

4ο βήμα

Εάν πιστεύετε ότι υπάρχει ένα μεγάλο φράξιμο στην καμπύλη P του σωλήνα, όπου δεν μπορείτε να φτάσετε με την κρεμάστρα, τότε ίσως χρειαστεί να ξεβιδώσετε το τμήμα P-bend του σωλήνα. Αυτό μπορεί ή όχι να είναι απαραίτητο, ανάλογα με τη σοβαρότητα του φράγματος.

Βάλτε τα πάντα ξανά μαζί. Τρέξτε λίγο ζεστό νερό στην αποχέτευση για να δοκιμάσετε τα αποτελέσματα της σκληρής δουλειάς σας. Αφού επανασυναρμολογήσετε όλα τα κομμάτια, ενώ βρίσκεστε εκεί, ελέγξτε τα πάντα για διαρροές και διάβρωση.

 

Καθαρισμός παγίδας U

Ο σωλήνας σε σχήμα U κάτω από το νεροχύτη ονομάζεται “παγίδα” και είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με ένα δύσκολο φράξιμο. Αυτή η μέθοδος μπορεί να ακούγεται λίγο περίπλοκη, αλλά είναι πολύ απλή και απαιτεί απλώς ένα κουβά και ένα κλειδί υδραυλικού.

Τοποθετήστε τον κάδο κάτω από το σωλήνα σχήματος U (για να πιάσετε το νερό) και στη συνέχεια χαλαρώστε τα παξιμάδια ολίσθησης και στα δύο άκρα του σωλήνα. Αφαιρέστε το σωλήνα και, εάν είναι δυνατόν, αδειάστε ό, τι είναι μέσα στον κάδο.

Ίσως χρειαστείτε ένα καλώδιο για να σκάψετε μέσα στο σωλήνα για να αφαιρέσετε τα συντρίμμια. Αφού καθαρίσετε σχολαστικά την «παγίδα», τρέξτε λίγο νερό και μετά συνδέστε ξανά. Ακολουθήστε τα βήμα της αποφρακτικής εταιρείας Αντωνίου και ξένοιαστε από προβλήματα που χαλάνε την καθημερινότητά σας.

Για προβλήματα απόφραξης που είναι πιο επίμονα και δεν μπορείτε να χειριστείτε μόνοι σας καλέστε Αποφράξεις-Αντωνίου και δώστε οριστική λύση.

Δείτε περισσότερα για αποφράξεις:

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.